Postao/la nightshifter » sub sij 12, 2008 4:51 pm
Pozdrav svima!
<BR>Evo mogu reæi da mi je žao što je pesimistièko razmišljanje jaèe od optimistiènog glede ovog "našeg malog mista".
<BR>Možda bi mogla dijagnoza biti vrlo jednostavna: mladi, poduzetni i školovani odlaze trbuhom za kruhom, zovimo to "boljim životom", netko æe uspjeti u tome, a netko ne. No bez obzira na uspjeh ili ne svatko tko ode iz Ozlja doživljava ga samo kao "vikend destinaciju i prisjeæanje na tamo neke dane i dogaðaje".
<BR>Vrati æu se cca. godinu dana u nazad gdje je bilo raznih rasprava o dvorani i sl..
<BR>Dakle da bi neko mjesto imalo buduænost potrebno je imati i strategiju razvoja gospodarstva, školovanja, prometne povezanosti i ... da ne nabrajam.
<BR>Tko je što od naših politièara napravio za bolju povezanost Ozlja i županijskog centra, glavnog grada? (Ovo bi mogli vezati uz smanjenje emisije štetnih plinova (misli).
<BR>Ozalj je poljoprivredni kraj, vinarstvo voæarstvo???
<BR>Gdje je onda tvrtka - ne udruga koja bi zastupala njihov ineres - možda otkup viška uroda i zatim plasiranje na Hrvatsko i susjedna tržišta????
<BR>Koliko se sjeæam da su poslove preureðenja ex. OCO-a odradile tvrtke iz najsjevernijih županija RH...
<BR>To su samo primjeri da poslovi rade "neki" drugi...da nabrajam dalje?
<BR>Prvo treba zaustaviti mlade da odlaze iz Ozlja i privuæi ostale da doðu ovdje živjeti?
<BR>Znam da æe se mnogi pitati sa èime ih privuæi (lasom hvatati), e tu se vidi sposobnost da li neka vlast ima viziju (osim svojih plaæa i mjesta). Bez mladih ne bu ništa nemojte se zavaravati, samo pogledajte koliko je manje djece u OŠ ili koliko djece ima u podruènim školama (valjda nisu sve ukinute).
<BR>Pošto poslom nisam vezan za Ozalj, baš me zanima koliko je održano savjetovanja, predavanja, za što bolje upravljanje tvrtkama, obrtima, upotreba novih tehnologija (IT) u radu, e-prodaja, permanentno ulaganje u školovanje djelatnika.
<BR>Isprika svima ako sam pretjerao sa duljinom posta!